Mâncarea din viața ta – Episodul 5

Mâncarea din viața ta – Episodul 5

Mâncarea din viața ta – Episodul 5

Vacanța – școala – vacanța – iar …

Te-ai trezit cu examene importante și sângele a început să miște năvalnic prin vasele de sânge, îl simțeai în urechi și în degetele mâinilor, nervii își făceau datoria și te pregăteau pentru evenimente de top.

Burtica era din nou asaltată de data asta de energii calde și reci, dure și moi. Apropierea de evenimente unicat în viață (admiterea la liceu , bacalaureatul) coborau în abdomen, valuri de emoții puternice.

Compensator, te răsfățai cu vechi plăceri gustative.În această perioadă subconștientul și dorințele conștiente se luptau pentru supremație. Îți doreai o viață fără restricții, libertate de acțiune și exprimare.

Inconștient, viața maturilor pe care îi cunoșteai nu era un deziderat la care să tinzi. Acesta era imboldul pentru dorințele/idealurile tale. Tot ce îți doreai era să fie diferit. Ceva care să te facă fericit.

Dar… viața ta avea deja o fiundație, și proiectantul era o societate care te voia al ei, un executant bine „educat”. Ai crezut că dacă vei depune eforturi mai mari, vei învăța „pe brânci” și vei ajunge la școli de top vei fi pe drumul spre împlinirea idealurilor tale. Dar… timpul a șters blând năzuințele și au format o personalitate specifică normalului.

Totuși, în această perioadă de zbatere interioară a avut loc o modificare importantă, în sfera alimentației. Dorința ta de a fi diferit te-a dus pe calea noilor alimente – rețetele generației tale (generația sucurilor răcăritoare și „energizantelor” și respectiv cea a alimentelor fast food).

Ai simțit că această alegere îți coferă o nouă identitate și te face – te menține – diferit de vechile generații … cu care nu voiai să semeni! Și asta ți-a plăcut … chiar avea gust bun.

Te-a prins! Peste ani, greu ai scăpat de ele și nu pentru că ai vrut ci pentru că ai fost nevoit: „a strigat TARE! corpul tău la tine!”.

Ce s-a întâmplat mai târziu … vei afla în următorul episod.

Lasă un comentariu cu un crâmpei din adolescența ta (alimentară). Să ne reamintim, ca să știm cum am ajuns aici, unde suntem acum.

Mâncarea din viața ta – Episodul 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.