Mâncarea din viața ta – Episodul 2

Mâncarea din viața ta – Episodul 2

Mâncarea din viața ta – Episodul 2

Mănânci anumite alimente pentru că îți plac. Le prepari, le garnisești, le condimentezi în modurile tale preferate. Te bucuri de gust și împărtășești cu cei dragi aceste preparate. E caracteristic omului cu inimă bună.

Să vedem cum s-a născut obișnuința de a mânca anumite alimente.

Când te-ai născut, primul aliment pe care l-ai pus pe limbă a fost laptele de la sânul mamei. Și ce bun era! Să nu spui că nu-i așa pentru că dacă era rău la gust nu ai fi supt cu nesaț nectarul matern. Așa te-ai bucurat de acest gust divin până pe la primele 12-24 luni.

La un moment dat limba ta (mai corect papilele tale gustative) a (au) făcut cunoștință cu alte gusturi, pe la 4-6 luni. Și ce reacție ai avut! 😂Te-ai „strâmbat”, fața ta a făcut o grimasă comică. Mama a râs de tine și cu îngăduință a acceptat refuzul tău inițial.

Ai dat afară cu limba ta micuță noul aliment. Ai plescăit evident descumpănit și nemulțumit și ai privit în ochi ființa în care aveai cea mai mare încredere și care insistă din nou și din nou să îți introducă în guriță ceva ce nu-ți plăcea defel!

Până la urmă ai primit din nou nectarul și te-ai liniștit. Dar deja ai fost momit!

Zilele au trecut și alte senzații ți-au inundat gura periodic. Unele dintre ele parcă plăcute și alte de-a dreptul dezagreabile.

În câteva luni deja ai cunoscut zeci de gusturi noi. Și ce să vezi, le-ai acceptat pe toate. Doar veneau de la mama!

De unde știu toate acestea? Păi toți copiii parcurg acest demers – diversificarea alimentară la 4 luni – 1 an -2 ani. Și toți au aceleași reacții chiar dacă în moduri usor particulare.

Așadar, ce gust ai ales tu? Cum poți crede că ACUM mănânci ce vrei tu?

Să vedem ce ai pățit mai târziu, în prima ta copilărie. Dar asta în următorul episod.

Scrie în comentarii ce părere ai. Orice ai spune voi considera că este o abordare constructivă.

Până atunci te îmbrățișez cu mult drag!

Mâncarea din viața ta – Episodul 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.