Atenție bărbați … infarctul de miocard!

Atenție bărbați … infarctul de miocard!

Infarctul de miocard … atenție bărbați!

Vârsta medie la care se petrece un infarct de miocard a coborât sub 40 de ani.

Dacă până acum 15 ani vârsta medie pentru acest eveniment (în cazul bărbaților) era 50 de ani, statisticile din sfera sănătății cardiace ne arată o îngrijorătoare coborâre spre vârste cu mult mai tinere.

Cercetătorii arată cu insistență asupra cauzelor cele mai importante: alimentația haotică și deosebit de calorigenă, fumatul și consumul de alcool, sedentarismul, precum și somnul de noapte deficitar sau de proastă calitate. În ultimul caz, somnul de noapte agitat și ineficient are ca și cauze principale mâncatul târziu și agitația mentală dată de „consumul” de media până în ultimele minute înainte de culcare.

O mică modificare în sfera alimentației, precum servirea mesei până la ora 20.00, a adus beneficii uriașe în starea de bine din zilele care au urmat.

Apoi, cu o altă îmbunătățire urmează un nivel superior. Ce poți face minim, pentru tine? 5 minute dimineața și seara de exerciții fizice, blânde, gimnastică cu mișcări care să îți aducă satisfacție și confort pentru ligamente, încheieturi și mușchi.

Atenție bărbați alcoolul și … infarctul de miocard!

Alcoolul este o substanță toxică pentru organism. Orice celulă din corp este agresată de prezența acestui „aliment”.

Dacă îți pasă de tine, îți pasă de celulele tale. Dacă acestea sunt mulțumite îți vor asigura sănătatea – starea de bine!

Cu toții facem ce am învățat de la cei care ne-au crescut și au avut o anumită influență asupra noastră.

Acum e momentul să fii bărbat ! Hotărăște pentru tine și fii un exemplu demn de urmat.

Sunt cu mult mai multe alte lucruri minutate care pot fi făptuite fără a te supune riscului de părăsire a corpului tău mai devreme decât îți permiți. Copiii, soția, părinții, chiar și prietenii – toți au nevoie de tine.

Lasă fumatul, alcoolul și mâncatul „bărbătesc”!

Infarctul de miocard nu te anunță niciodată, vine și te ia pe furiș!

Leave a Reply

Your email address will not be published.