Vin biluțele negre din pădure.

Vin biluțele negre din pădure.

Fructele de pădure – bomboanele naturii

Vin biluțele negre din pădure.
Se dau de-a rostogolul în mânuțele noastre, tropăind zgomotos în blender, dansând perechi – perechi cu piersicile și caisele.
Da fructele de pădure sunt premiantele sezonului. (să nu plângă pepenele, vine și momentul său de recunoaștere!).
Afine, coacăze, mure, zmeură, aronia, agrișe … BOMBOANELE NATURII ! Ce savoare! Un gust atât de bun!
Azi, despre minunata lume a fructelor din pădurea de peste deal.

Există o clasă de alimente pe care experții în nutriție le consideră „super-alimente” deoarece dețin cantități net superioare de vitamine, minerale și fitonutrienți cu proprietăți pozitive importante. Publicitatea ne-a făcut să credem că cele mai bune super-alimente sunt plantele exotice din zone climatice îndepărtate – având etichete îmbietoare și prețuri ridicate.

Fructele exotice (Fructele de pădure)din pădurea de peste deal
Și cu toate acestea, cele mai multe studii aduc dovezi din ce în ce pronunțate asupra valorii nutritive a alimentelor familiare din arealul nostru. Mă gândesc la frunzele verzi obișnuite, fasole, ceapă, ciuperci, semințe, precum și la multe alte ierburi comune și la mirodenii. Și, la cele mai puternice superalimente dar și cele mai iubite: fructele de pădure.

S-a demonstrat că fructele de pădure aduc organismului beneficii memorabile! Ajută la îmbunătățirea memoriei și la reducerea inflamației cronice, susțin sănătatea creierului și lupta organismului împotriva cancerului. Dr. Joel Fuhrman, consideră fructele de pădure una dintre cele mai sănătoase clase de alimente.

Acum e sezonul boabelor minune! Să nu le uiți: afine, coacăze, mure, zmeură, aronia, agrișe, goji … Consumă-le ca atare proaspete, congelate sau chiar uscate sau în combinații cu alte fructe.

Iată câteva exemple:
Smoothie din caise, pere mango cu zmeură / agrișe / coacăze. 
Creme de banană, papaya, prune dulci, curmale, smochine și mure / afine

(poate ai remarcat că am oferit exemple și am separat într-un anume fel fructele de pădure – aceasta este forma ideală de consum datorită modului diferit în care se digeră – fructe dulci, semi-dulci și dulci. Dar, dacă prin consumul lor excluzi dulciurile din alimentație ai liber la consumul lor până devii conștient de pasul următor – îmbunătățirea alimentației la cote superioare)

Dacă îți plac cuvintele mele, împărtășește-le cu prietenii tăi. Îți vor mulțumi.
Citește mai multe articole pe Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.