Dilema grătarului drăguțul de el

Dilema grătarului drăguțul de el

Dilema grătarului drăguțul de el.

Fiindcă e sezonul consumului de carne și derivate la grătar, veni și recomandarea de a limita (evita!) prepararea alimentelor la grătar. Flacăra încălzește în mod direct carnea, temperatura crește în mod necontrolat la valori impresionante.

Rezulatul este

  • apariția aminelor heterociclice și a acroleinei, substanțe extrem de implicate în procesele tumorale!
  • Suprafața, crusta maronie a cărnii la grătar prezintă o abundență de substanțe cancerigene
  • Gazele de ardere se imprimă în carne adăugând unui aliment bogat în grăsimi saturate diverse substanțe toxice care mai de care pro-inflamatorii, pro-oxidante și pro-cancerigene.

Și acum, care e dilema?

Medicul recomandă pregătirea intensă a cărni pentru a reduce riscul de infecție cu Escherichia coli, ceea ce conduce la formarea de substanțe cancerigene.

Iar medicii ocncologi recomandă o expunere mai scurtă la temperatură ridicată, permițând creșterea riscului de infectare cu microbi patogeni.

Ce e de făcut?

Cum scăpăm de dilema grătarului drăguțul de el?

Simplu: tot acum e și sezonul fructelor și legumelor verzi! Consumă-le zilnic, ca atare, în stare proaspătă și astfel vei înlătura complet riscurile de îmbolnăvire promovate de prepararea alimentelor la grătar!

Ai înțeles că sănătatea și viața de calitate și peste ani este responsabilitatea ta de acum, împărtășește aceste cuvinte cu prietenii tăi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.