Despre Mine

Master Dietetician Constantin Țîbîrnă

Sunt nutriționist dietetician licențiat. Pot adăuga că sunt educator, autor și trainer în nutriție și dietetică. Sunt fondator al Cabinetului de Nutriție și Dietetică Dorado Clinic. Iubesc tot ceea ce fac și în fiecare zi practic meseria cu satisfacție și entuziasm. Despre Constantin susțin cu tărie că este în primul rând soț, tată și prieten. 

Cum a început totul?

Dacă e să expun cât mai simplu trecutul meu, am pornit în viață pe calea de a-i ajuta pe semenii mei. Și această chemare s-a concretizat în prima mea specializare în psihopedagogie și asistență socială. 

Începutul în domeniul nutriției a fost cu mult mai devreme,  în liceu, când îmi elaboram meniul zilnic după sursele științifice ale acelor timpuri. Mulțumesc mamei mele pentru eforturile de a-mi mulțumi exigențele culinare din acea perioadă, pentru că ea era bucătarul.

Ulterior am „devorat” informațiile despre alimentație, macro- și micro-nutrienți, plante și suportul acestora pentru organismul uman. Am citit sute de cărți și studii de nutriție, alimentație, medicină, medicină alternativă și domenii conexe: psihologie, sociologie, filozofie etc. Astfel, suportul psihoemoțional pentru oameni se însoțea inevitabil de discuții cu tematică nutrițională.

Desigur, toate acestea au culminat cu absolvirea celei de a doua specializări  Nutriție și Dietetică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași. Am început o altă etapă în viața mea. Am continuat și am obținut titlul de Master în Nutriție și Dietetică Profilactică și Curativă tot la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr.T.Popa” din Iași. În prezent ofer suport specializat în nutriție și dietetică pacienților la cabinet, fizic și on-line, tuturor persoanelor care vor să lucrăm împreună în acest domeniu pasionant al nutriției corpului uman. 

Constantin Țîbîrnă Master Nutriționist și Dietetician

Constantin Țîbîrnă pasiunea pentru nutriție

Vocația mea în această viață

Pe acest parcurs, viața mea a căpătat sens. Mi-am dat seama că pot și știu să ajut oamenii atunci când aceștia au nevoie de suport psiho-emoțional și tratament nutrițional.

Îmi doresc să ajut oamenii să devină conștienți de valoarea alimentației corecte. Sunt convins că viața lor va fi plină de sănătate, varietate și echilibru printr-un aport optimizat de nutrienți esențiali, vitamine, minerale și fitonutrienți. 

Sunt pasionat de nutriția corpului uman. Dăruiesc cunoașterea și energia mea tuturor celor care doresc să fie educați și să aibă o viață transformată în bine!

Sunt pe deplin convins că am datoria să mă perfecționez încontinuu și să țin pasul cu noile descoperiri ale științei (la nivel global, în perioada 1 ian.-30 august 2019, s-au efectuat peste 30.000 de studii despre nutriție!). Astfel, scopul meu este de a căuta să înțeleg și să explic oamenilor care vin către mine adevăruri ce par complexe la prima vedere, într-un mod cât mai simplu, ușor de înțeles. 

Mai am și convingerea fermă că atunci când știi adevărul și l-ai înțeles logic acesta devine parte integrantă din viața ta, nemijlocit în folosul tău. Este motoul meu în profesia mea de nutriționist- dietetician. 

La Cabinet

Am lucrat cu mii de oameni : de la copii supra- sau subponderali, cu afecțiuni foarte diferite și implicit cu părinți îngrijorați pentru viitorul acestora, la adulți preocupați excesiv de carieră/afaceri și al căror timp era ”în pioneze”, iar preocuparea pentru alimentație era aproape inexistentă și până la bătrâni care aveau implementată ideea mentală că nu mai contează – ”a trecut viața lor”, amintind și de persoanele cărora le era ”imposibil” să se abțină de la a nu mânca … ceva mai mult! Toți, au remarcat îmbunătățiri surprinzătoare în starea de sănătate, niveluri impresionante ale energiei și vitalității și rezultate spectaculoase pe cântar și la măsurătoarea taliei. 

Despre Constantin Țîbîrnă se vor spune multe. Cea mai mare realizare a lui este confirmată de mulțumirea pacienților săi. Mai ales atunci când aceștia relatează beneficiile obținute: claritate mentală superioară, somn odihnitor, optimizarea tranzitului intestinal, reglarea bătăilor inimii, investigațiile medicale arată îmbunătățiri ale valorilor biochimice sanguine, crește cheful de viață – bucuria de a trăi!

Constantin Tibirna la Cabinet de Nutriție și Dietetică „Dorado Clinic”

Constantin Tibirna trainer în nutriție

În societate

Ultimii douăzeci de ani au fost definitorii pentru a înțelege direcția spre care se îndreaptă  societatea în domeniul alimentației. Se cunosc consecințele acestui demers pentru starea de sănătate a populației și statisticile nu sunt tocmai încurajatoare. Toate acestea au constituit un imbold puternic pentru a-îmi crește gradul de implicare.

Acesta este motivația prezenței mele ca specialist în nutriție și dietetică în societate. Despre Constantin Țîbîrnă  se poate spune că participă cu entuziasm la evenimente, cursuri, ore educative la școli, licee și universități, conferințe și dezbateri publice ce vizează starea de nutriție a populației și modul în care pot fi prevenite și tratate dezechilibrele nutriționale. Din toate acestea am înțeles necesitatea implicării tuturor: factori de decizie și specialiști în susținerea unei alimentații optime a populației. Împreună vom înțelege ce presupune alimentația sănătoasă și ce beneficii avem dacă o aplicăm zilnic.

Inițiez periodic cursuri și evenimente pe teme educative nutriționale la care sun prezente sute de persoane. Particip la emisiuni radio și tv dorind să îmi aduc contribuția la mediatizarea importanței alimentației corecte. Cu toții avem astfel de câștigat. Beneficiem de cunoștințe nutriționale și medicale utile pentru a căpăta o viziune îmbunătățită asupra sănătății.

Am scris articole și cărți pe teme de nutriție. Cu intenția de a deschide mai larg orizontul terapeutic pentru pacienții mei și tuturor persoanelor pe care distanța fizică îi împiedică să participe la întâlnirile cu mine.

Planuri de viitor

Datorită experienței, am convingerea fermă că tratamentul nutrițional are succes atunci când acționezi zilnic, respectând principiile corecte ale alimentației sănătoase. În această direcție mă străduiesc constant să mă îmbunătățesc continuu, să cunosc și să mă dezvolt pentru a fi de un real folos tuturor celor care vin către mine. Așa s-a născut cartea ”Sănătatea are Talie”, un ghid de nutriție în care am pus toată pasiunea și experiența mea de zece ani de la cabinet. Am vrut pe această cale să fiu de ajutor persoanelor care nu pot colabora direct cu mine.

Permanent voi căuta să ajut oamenii să facă alegeri alimentare optime ca să obțină o viață cu mult îmbunătățită. Este direcția de evoluție pe care o doresc oamenilor, pentru că starea lor de bine a devenit misiunea mea.

Analizând viața mea și împlinirea profesională îmi dau seama ce binecuvântare am primit. Acesta este motivul pentru care sunt plin de recunoștință tuturor celor care ați venit către mine să lucrăm împreună. Totodată vă mulțumesc și vouă, celor pe care urmează să vă cunosc. Este o mare onoare pentru mine să vă pot fi alături în poveștile voastre de viață.

Autor „Sănătatea are talie”