Pune o întrebare

  Respectăm confidențialitatea datelor dumneavoastră (vezi politica noastră de confidențialitate)

  Suport comenzi:

  0769 68 68 69 ( L-S: 9.00 – 20.00 )

  nutriționist.iasi@gmail.com

  Programare cabinet / online:

  0742 11 24 80 ( L-V: 9.00 – 20.00 )

  Întrebări frecvente

  Poți alege calea lungă prin testare ( greșeală-corectare ), care este deopotrivă nesigură și cu risc crescut de afectare a organismului tău, sau profiți de o abordare sigură care se bazează pe combinația dintre știința nutriției și bunul simț al necesității de a te hrăni sănătos. În cea de a doua variantă urmezi pașii siguri ai unui plan alimentar cât se poate de normal, realizat prin împletirea a patru principii esențiale: atenție (conștientizare), organizare, disciplină și bun simț.

  1. Mesele se întocmesc ușor cu anumite cantități și combinații de alimente, în mod personalizat
  2. Faci cunoștință cu cei mai ușori primi pași și îi exersezi o perioadă alături de noi
  3. Coșul de cumpărături, bucătăria, cămara de alimente, frigiderul și servirea meselor, toate primesc o viziune mai simplă, îmbunătățită,
  4. Te bucuri de noile alimente, combinații și gusturi și apoi ești liber în alegeri pentru că vei ști ce ai de făcut

  În recomandările oferite permanent ținem cont de calitatea nutritivă a alimentelor. Astfel, fiecare reţetă este analizată din punct de vedere al caloriilor, grăsimilor esențiale, grăsimilor saturate (toate reţetele conţin 0 (zero) grăsimi sintetice), proteinelor, glucidelor, fibrelor, vitaminelor, enzimelor şi a altor fitonutrienţi importanţi pentru sănătatea organismului tău.

  Ce mai amâni? Te alimentezi corect, te hrănești sănătos!

  Profesia de nutriționist se practică de către persoana care a urmat cursuri de specialitate recunoscute de legislația în vigoare și deține o diplomă de studii. Ca în orice domeniu, poți profesa în specializări ce impun o responsabilitate crescută în urma unei diplome eliberate de o instituție de învățământ. Cele mai bune specializări se obțin în urma absolvirii unei instituții de învățământ superior.

  Orice persoană care studiază pe cont propriu și/sau urmează un curs cu durata a câteva ore/zile/săptămâni cu siguranță va ști dar nu va putea profesa. De exemplu, avocat sau judecător pot fi doar cei care au licență în drept, chiar dacă mulți amatori pot ști foarte bine legile. Sau ca arhitect sau medic, cu siguranță ai nevoie de studii superioare – 6 (ȘASE) !) ani !- ca să practici aceste meserii!

  Astfel, poți intui care este diferența între profesie și amatorism. Nutriționist-dieteticianul deține o diplomă de licență care vine ca recunoaștere a meritelor și capacității de a profesa în domeniul nutriției și dieteticii, putând ajuta alte persoane care apelează la serviciile sale. Un autodidact nu deține o astfel de diplomă și pentru el este un hobby, o cumulare de informații pe care le poate aplica doar pentru sine. Iar atunci când va expune informațiile știute vor fi doar un punct de vedere al unui amator, fapt valabil pentru oricare alt domeniu.

  Expertul în nutriției și dietetică este profesionistul care poate primi recunoaștere academică și din partea pacienților care obțin îmbunătățiri în starea de bine a organismului propriu.

  Răspunsul nu poate fi unul singur.

  De cele mai multe ori câștigul în greutate are cauze multiple. Iată câteva dintre acestea!

  1. Sari mesele, in special micul dejun și pranzul – Atunci când nu mănânci la timp. organismul învață ca atunci când prinde, fie că e mult fie că e puțin, să facă depozite „pentru zile nege”.
  2. Masa ta principală este seara – după ce ai terminat programul și acum te odihnești. Astfel mănânci mult prea mult acum când corpul tău nu mai este activ.
  3. Ronțăi permanent ceva – culmea, organismul (sistemul digestiv: stomacul, intestinele, ficatul, pancreasul) are nevoie și de pauze. În plus, ronțăi alimente cu gust delicios dar foarte bogate în calorii.
  4. Alimentația ta este bogată în alimente cu multe calorii, intens preparate termic și prelucrate industrial.
  5. Alimentația ta zilnică este invariabil acceași – cu mari lipsuri în micronutrienți esențiali: vitamine, minerale, fitonutrienți și fibre vegetale.

  DA! Alimentația bazată doar pe alimente de origine vegetală poate asigura hrănirea corectă.

  Fiind o alegere personală, există totuși o condiție importantă: bucătăria are nevoie de modificări în organizare, aprovizionare, depozitare și utilare. Alimentația vegană implică cunoștințe vaste și preocupare permanentă pentru studierea lor. Cu alte cuvinte, devine o alimentație conștientă. Pentru perioada de început este indispensabil sprijin competent. Știm din proprie experiență care sunt pașii în alimentația (raw)vegană. (sună acum: 0769 68 68 69 – specialist în nutriție și dietetică Mihaela Țîbîrnă).

  Toate dietele se autointitulează diete minune. Ele promit că scazi rapid în greutate, ți-ai luat de-o grijă și ești fi fericit de acum înainte.

  E foarte ușor să pierzi în greutate câteva kilograme. Dar e bine să slăbești așa repede? Ce vei face după aceea? De fapt întrebarea este : ai nevoie de o dietă rapidă / ”minune” sau de o alimentație sănătoasă adaptată propriei persoane?

  Dacă „intri la dietă” nu mai poți mânca multe … !

  Dacă urmezi un plan alimentar sănătos – corect, cu „bătaie lungă”, poți să te bucuri și de gusturile alimentelor care îți plac! Cât, când și în ce combinații îți vor spune recomandările personalizate.

  Site-ul este nou-nouț … un pic de răbdare și îți răspund în curând! Mulțumesc de înțelegere.